Komende ACTIVITEITEN en OPTREDENS: ***r

*** Creatoonkoor oefent wekelijks op woensdagavond van 20.00 - 22.00 uur in het PMG Abcoude. Zin om mee te zingen? Je bent van harte welkom om eens een keer sfeer te komen proeven. Bel 0644054234 of mail naar creatoonkoor@gmail.com ***
Advertenties op deze site gebruiken mogelijk cookies

maandag 1 juni 2015

BEVRIJDINGSFEEST OP FORT BIJ UITHOORN IN AMSTELHOEK

Op zaterdag 13 juni zal het Creatoonkoor haar medewerking verlenen aan een bevrijdingsfeest op het fort bij Uithoorn, zoals dat 70 jaar geleden op datzelfde fort gevierd werd rond de langste dag met muziek, zang, dans en een meiboom.

Het Creatoonkoor is druk bezig om een aantal lastige maar leuke 40er jaren liedjes in te studeren, die we driestemmig ten gehore gaan brengen. Het bekende Rum and Coca Cola, Don't sit under the Appletree en Sentimental Journey zullen we voor u zingen, maar ook een zeer serieus lied van Kurt Weill, dat hij in 1943 componeerde toen hij uitgeweken was naar de Verenigde Staten, een treurzang voor de gevallen soldaat. Voor de gelegenheid hebben we een aantal mannen gevraagd om ons te versterken bij dit prachtige, voornamelijk eenstemmige lied.

Op www.cultura-drv.nl kunt u het programma inzien. Wij zullen vanaf 12:30 uur op het fort aanwezig zijn en hier en daar optreden. Om ongeveer 14:30 u zingen we de Treurzang voor de gevallen soldaat, begeleid door Richard Hengeveld, en om ongeveer 15:30 uur zingen we de drie vrolijke 40er jaren liedjes.

Het wordt een hele happening waar zo'n 100 mensen uit de Ronde Venen aan mee zullen doen. We hopen natuurlijk op mooi weer. Maar mocht het tegenvallen, dan verplaatst alles zich naar binnen. Binnenin het fort zijn ook ruimtes waar we onze liederen ten gehore kunnen brengen.

Geen opmerkingen: