Komende ACTIVITEITEN en OPTREDENS: ***r

*** Creatoonkoor oefent wekelijks op woensdagavond van 20.00 - 22.00 uur in het PMG Abcoude. Zin om mee te zingen? Je bent van harte welkom om eens een keer sfeer te komen proeven. Bel 0644054234 of mail naar creatoonkoor@gmail.com ***
Advertenties op deze site gebruiken mogelijk cookies

zondag 7 november 2021

Creatoon koor heeft een nieuwe dirigent

Sadhu Bolland stelt zich voor.
Ik heb altijd muziek gemaakt. In mijn jeugd was dat piano, hoewel ik ook even viool heb gespeeld, aangezien mijn moeder violiste was. Rond mijn 20ste ben ik gaan zingen. Ik had toen klassiek zangles. Tien jaar later zong ik in een band (Windvlaag en later Taxidia) en ben ik les gaan nemen in de Lichtenberger methode, die me meer aansprak. Ik heb ook lang accordeon gespeeld, maar helaas moest ik daarmee een paar jaar geleden ophouden omdat ik last kreeg van mijn schouders en nek.
Rond mijn 40ste ben ik de zangopleiding in Lichtenberg (Duitsland) gaan doen en daarna heb ik ook de Meerjarige Dirigentenopleiding in Utrecht gedaan. Sindsdien geef ik zangles bij mij thuis, en heb ik ook allerlei koren gedirigeerd. Je kunt meer over mijn lespraktijk vinden op https://www.lichtenberger-zangles.nl/.
Ik houd van heel veel soorten muziek. Ik ben opgegroeid met klassieke muziek, wat tot gevolg heeft dat ik heel veel stukken ken, maar niet persé de titel of de componist, want die muziek was er gewoon, altijd. Ik houd erg van oude muziek (Purcell, Dowland, Bach) en van moderne muziek (Philip Glass, Arvo Pärt, John Adams). Ik ben gek van Kate Bush, Sting, Peter Gabriel, ik houd van Ierse en schotse volksmuziek, en ik heb altijd veel Griekse muziek geluisterd en gespeeld. Ik spreek Grieks dus dan weet ik ook waar het over gaat. Georgische zang vind ik bijna het mooiste wat er bestaat! Maar Indiase muziek vind ik ook geweldig, Ghulam Ali, Hariprasad, Shiv Kumar Sharma.
Met een select gezelschap vrienden maak ik samen met mijn partner Aad iedere 2 jaar een eigen geschreven en geproduceerde opera. Je kunt hier meer over lezen op onze website https://naastcarre.nl/. We hopen volgend jaar weer met een nieuwe voorstelling te komen, ijs en weder dienende...
Hartelijke groeten van Sadhu

Geen opmerkingen: