Komende ACTIVITEITEN en OPTREDENS: ***r

*** Creatoonkoor oefent wekelijks op woensdagavond van 20.00 - 22.00 uur in het PMG Abcoude. Zin om mee te zingen? Je bent van harte welkom om eens een keer sfeer te komen proeven. Bel 0644054234 of mail naar creatoonkoor@gmail.com ***
Advertenties op deze site gebruiken mogelijk cookies

vrijdag 1 september 2023

Creatoonkoor Abcoude zingt in Praag

Op uitnodiging deed het Abcoudse Creatoonkoor op 11 en 12 augustus mee aan het internationale korenfestival in Praag. Samen met koren uit Litouwen, Schotland, Spanje, Duitsland en Polen verzorgde het koor optredens in de Tsjechische hoofdstad.

Gekleed in witte broek of rok met daarop een gekleurd T-shirt traden we op en flaneerden we door de stad. De bassen droegen rode T-shirts, de sopranen witte en de alten korenblauwe. Daarbij hadden we een oranje button op de borst gespeld. Sadhu, onze dirigente droeg een oranje shirt! Zo beeldden we de Nederlandse vlag uit, een vrolijk gezicht!


Ons repertoire was breed en gevarieerd: negen liederen in zeven talen, zorgvuldig ingeleid in het Engels door Liesbeth, een van de koorleden. Wie deed ons dat na? We zongen twee prachtige liederen van de Noorse componist Ola Gjeilo, deels begeleid door Agnes op de dwarsfluit en natuurlijk met het pianospel van Sadhu. Het publiek werd geroerd door het prachtige Georgische Heya Moli, gezongen met een solo van Maureen.

Ook de twee popsongs “Helplessly Hoping” (Crosby, Stills and Nash) en “Because” (Beatles), beide uit 1969 vielen in de smaak bij de toehoorders.

“Non, non rien n'a changĂ©” van Les Poppys was ons laatste lied. De Creatoners zongen dit protestlied uit 1971 met zoveel overtuiging, dat het publiek spontaan begon mee te klappen. Het enthousiasme van de andere koren was enorm en het kerkdak begaf het bijna.

“Als jullie zingen, spat het plezier ervan af”, was een van de vele complimenten die we kregen.

De andere koren zongen veelal in hun eigen taal. Het was heel leuk om te luisteren naar de andere optredens, die van hoge kwaliteit waren. Het Schotse koor NOTEables Community Choir en het Litouwse Female Choir Saule waren bij ons favoriet. Afspraken voor uitwisseling zijn gemaakt.

Als afsluiting van het festival zongen alle koren samen vier liederen, die we vooraf toegestuurd hadden gekregen, een laatste kippenvelmoment.

De concerten vormden natuurlijk het hoogtepunt van ons uitstapje. Daarnaast hebben we veel van de stad kunnen zien. Elk koor had een eigen festivalgids en de Tsjechische, maar ook Nederlands sprekende, Lucas leidde ons met verve langs de vele highlights van Praag.

Al met al hadden we heerlijke dagen, waar we met veel plezier op terugkijken!

Zin om mee te zingen? 

Ons koor heeft plaats voor nieuwe leden. Je bent van harte welkom om eens een keer sfeer te komen proeven en mee te zingen. Neem contact op met Wilma Brunia,  bel 0644054234 of mail: creatoonkoor@gmail.com 

Geen opmerkingen: